loader image
Loading...

BLUE DRAGON ΣΩΣ ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ | BLUE DRAGON SWEET AND SOUR SAUCE 390g

Blue Dragon Sweet and Sour Sauce! Ανακαλύψτε τη Γλυκόξινη Σως Blue Dragon, μια νόστιμη, φρουτώδη και αρωματική σως που φέρνει την αυθεντική κινέζικη γεύση στο πιάτο σας!
Με ανανά, πιπεριά, τομάτα και ξύδι ρυζιού, προσφέρει τέλεια ισορροπία γλυκύτητας και οξύτητας, δημιουργώντας ένα γευστικά αρμονικό αποτέλεσμα που απογειώνει κάθε μπουκιά.

Ιδανική για κοτόπουλο, γαρίδες, χοιρινό ή λαχανικά, η Γλυκόξινη Σως Blue Dragon μετατρέπει κάθε πιάτο σε αυθεντική ασιατική εμπειρία, εύκολα και γρήγορα!

Αξιοποιήστε τη Γλυκόξινη Σως της Blue Dragon και δοκιμάστε ασιατικές συνταγές!

Γνωρίστε τα προϊόντα της Blue Dragon!

Διατροφική Αξία

Διατροφική δήλωση Ανά 100g Ενέργεια / Energy (kJ/kcal) 453/107 Λιπαρά / Fat (g) 1 εκ των οποίων κορεσμένα / Of which Saturates (g) 0,1 Υδατάνθρακες / Carbohydrate (g) 23,5 εκ των οποίων σάκχαρα / of which sugars (g) 20,2 Πρωτεΐνες / Protein (g) 0,4 Αλάτι / Salt (g) 0,62

Νερό, ζάχαρη, καρότα, ανανάς σε σιρόπι (5%)(ανανάς, νερό, ζάχαρη) συμπυκνωμένος πουρές ντομάτας, κόκκινες πιπεριές (4%), ξύδι λευκού ρυζιού, πράσινες πιπεριές (3%), κρεμμύδια, ξύδι από αλκοόλη, τροποποιημένο καλαμποκάμυλο, φύτρες μπαμπού (2%), ελαφριά σως σόγιας (νερό, αλάτι, ΣΟΓΙΑ, ψημένο ΣΙΤΑΡΙ, αλκοόλ), νεροκάστανα (1,5%), πουρές τζίντζερ, πολτός σκόρδου, κραμβέλαιο, αλάτι.

Συνδύασέ το με

Oriental Express Σως Γλυκού Τσίλι σε επαγγελματική συσκευασία 1L: Ξεπεράστε τα Όρια της Γεύσης!

Σως Sriracha Τσίλι (Extra Hot) Oriental Express: Αυθεντική Καυτερή Γεύση για Ασιατικές και όχι μόνο Συνταγές

Σως Τσίλι με Σκόρδο Oriental Express: Η Πικάντικη Γεύση για Ασιατικά Φαγητά, που ταιριάζει με όλα!

Blue Dragon Wok Σως Τεριγιάκι: Απολαυστική σως τεριγιάκι Blue Dragon, έτοιμη για wok ή stir-fry. Χαρίστε στα πιάτα σας αυθεντική ιαπωνική γεύση με μία μόνο κίνηση!

Μας ρωτάτε συχνά

Η σάλτσα Blue Dragon Γλυκόξινη έχει μια νόστιμη γλυκιά και φρουτώδη γεύση, με την οξύτητα του ξυδιού ρυζιού. Τα βασικά συστατικά της  περιλαμβάνουν νερό, ζάχαρη, συμπυκνωμένο πουρέ ντομάτας, κόκκινες και πράσινες πιπεριές, ανανά σε σιρόπι, ξύδι λευκού ρυζιού, κρεμμύδια και ελαφριά σάλτσα σόγιας (που περιέχει σόγια και σιτάρι).
Ναι, η σάλτσα Blue Dragon Γλυκόξινη  αναφέρεται ρητά ως κατάλληλη για χορτοφάγους και vegans σε πολλά ελληνικά σούπερ μάρκετ.
Οι πιο δημοφιλείς συνταγές που χρησιμοποιούν τη σάλτσα Blue Dragon Sweet and Sour Sauce, στην Ελλάδα είναι αυτές που ακολουθούν την κλασική ασιατική κουζίνα, όπως: Γλυκόξινο Κοτόπουλο (Sweet and Sour Chicken) Γλυκόξινες Γαρίδες με Νουντλς Stir-Fry (Σοταρισμένα) λαχανικά (με ή χωρίς κρέας/γαρίδες) Χρησιμοποιείται επίσης ως dipping sauce για spring rolls ή άλλες ασιατικές λιχουδιές. Ανακαλύψτε ιαπωνικές εύκολες και γρήγορες συνταγές και κάντε τους πιο απίθανους συνδυασμούς : https://bit.ly/3LwI4xu    
Ναι, περιέχει γλουτένη. Η σάλτσα δεν είναι gluten-free (χωρίς γλουτένη), καθώς περιέχει Σάλτσα Σόγιας η οποία συνήθως παρασκευάζεται με σιτάρι. Τα κύρια αλλεργιογόνα που περιέχει η συγκεκριμένη συσκευασία είναι: Σόγια και Σιτάρι (για τη γλουτένη). Συνεπώς, όσοι έχουν κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη πρέπει να επιλέξουν την αντίστοιχη Blue Dragon σάλτσα που φέρει την ένδειξη “Gluten Free”.
Η συσκευασία των 390g πρέπει να διατηρείται σε δροσερό και ξηρό μέρος πριν το άνοιγμα. Μετά το άνοιγμα, είναι απαραίτητο να φυλάσσεται στο ψυγείο. Λόγω του μεγαλύτερου όγκου και των φυσικών συστατικών, συνιστάται να την καταναλώσετε εντός 4 εβδομάδων (ή 28 ημερών) για να διασφαλιστεί η καλύτερη ποιότητα, αν και ορισμένες οδηγίες προτείνουν γενικά “εντός σύντομου χρονικού διαστήματος”.
Η υπερβολική γλυκύτητα στις έτοιμες ασιατικές σάλτσες είναι συχνό ζήτημα. Για να την εξισορροπήσετε και να την κάνετε πιο σύνθετη, πρέπει να ενισχύσετε τα άλλα γευστικά στοιχεία: οξύτητα (sour), αλμύρα/umami και πικάντικο. Ακολουθούν οι δύο βασικοί τρόποι για να το πετύχετε:

1. Ενίσχυση της Οξύτητας (Sour Element)

Προσθέτοντας οξύτητα, “κόβετε” αμέσως τη γλύκα, τονίζοντας το “ξινό” μέρος της γλυκόξινης γεύσης:
  • Ξύδι Ρυζιού: Προσθέστε 1-2 κουταλάκια του γλυκού (κ.γ.) λευκό ξύδι ρυζιού ή, εναλλακτικά, απλό λευκό ξύδι.
  • Φρέσκος Χυμός: Λίγος φρέσκος χυμός λάιμ (lime) ή λεμονιού προσδίδει φρεσκάδα και φυσική οξύτητα.
 

2. Προσθήκη Αλμύρας και Έντασης

  • Σάλτσα Σόγιας: Προσθέστε 1/2 έως 1 κ.γ.  σάλτσα σόγιας. Η αλμύρα και το umami θα εξισορροπήσουν τη ζάχαρη.
  • Πικάντικο: Μια πρέζα πιπέρι καγιέν (cayenne pepper), τσίλι σε νιφάδες ή λίγη σάλτσα Sriracha (hot sauce) ενισχύει την ένταση και αποσπά την προσοχή από τη γλυκύτητα.
  • Φρέσκα Αρωματικά: Κατά το σοτάρισμα, χρησιμοποιήστε επιπλέον τριμμένο φρέσκο τζίντζερ και σκόρδο πριν προσθέσετε τη σάλτσα.
💡 Συνοπτική Εφαρμογή (για Stir-Fry 4 ατόμων): Αν χρησιμοποιείτε ολόκληρη τη συσκευασία (390g), προσθέστε περίπου:
1 κ.σ. Ξύδι Ρυζιού + 1 κ.γ. Σάλτσα Σόγια + μία μικρή δόση Sriracha
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.