Εκτέλεση
Μαγειρεύουμε γεμιστά στην πιο light εκδοχή τους, με Κινόα Ολικής Tipiak και λαχανικά!
Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.
- Κόψτε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και κρατήστε το για "καπάκι" αφού θα τις γεμίσετε.
- Με ένα κουτάλι, αδειάστε το εσωτερικό από τις ντομάτες, ψιλοκόψτε το και κρατήστε το στην άκρη.
- Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για 5'.
- Προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τον κύβο λαχανικών και σοτάρετε για 5'.
- Προσθέστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, την Κινόα Ολικής, το ρύζι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 7-10'. Αφαιρέστε από την εστία.
- Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος με το άνοιγμα προς τα επάνω, γεμίστε τες με τα υλικά που έχετε ετοιμάσει και κλείστε με το κομμάτι που κόψατε για "καπάκι".
- Προσθέστε στο σκεύος 1/2 ποτήρι βραστό νερό με 1 κ.σ. λάδι και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
- Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60', αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για ακόμη 10'.
Καλή απόλαυση!