Γεμιστές Ντομάτες με Κινόα Ολικής

Γεμιστές Ντομάτες με Κινόα Ολικής
  •  20
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  90
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  6
    Μερίδες
  •  
    Κατάλληλο για Χορτοφάγους
  •  
    Νηστήσιμα
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


  • 200g Κινόα Ολικής Tipiak
  • 100g ρύζι
  • 6 ντομάτες
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 2 κ.σ. μαϊντανος, ψιλοκομμένος
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, τριμμένα
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 2 πιπεριές πράσινες, ψιλοκομμένες
  • 7-8 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κύβος λαχανικών
  • αλάτι & πιπέρι
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Εκτέλεση


 Μαγειρεύουμε γεμιστά στην πιο light εκδοχή τους, με Κινόα Ολικής Tipiak και λαχανικά!

 Ένα εύκολο και νόστιμο πιάτο, ιδανικό για τους καλοκαιρινούς μήνες.

 

  1. Κόψτε το πάνω μέρος από τις ντομάτες και κρατήστε το για "καπάκι" αφού θα τις γεμίσετε.
  2. Με ένα κουτάλι, αδειάστε το εσωτερικό από τις ντομάτες, ψιλοκόψτε το και κρατήστε το στην άκρη.
  3. Τοποθετήστε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε για 5'.
  4. Προσθέστε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τα καρότα, τα κολοκυθάκια, την πιπεριά και τον κύβο λαχανικών και σοτάρετε για 5'.
  5. Προσθέστε 3 κ.σ. ελαιόλαδο, την Κινόα Ολικής, το ρύζι, την ψιλοκομμένη ντομάτα, τον μαϊντανό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και σιγοβράστε για 7-10'. Αφαιρέστε από την εστία.
  6. Τοποθετήστε τις ντομάτες σε ένα πυρίμαχο σκεύος με το άνοιγμα προς τα επάνω, γεμίστε τες με τα υλικά που έχετε ετοιμάσει και κλείστε με το κομμάτι που κόψατε για "καπάκι".
  7. Προσθέστε στο σκεύος 1/2 ποτήρι βραστό νερό με 1 κ.σ. λάδι και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
  8. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 60', αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και ψήστε για ακόμη 10'.

 

Καλή απόλαυση!

Top