Σαλάτα με Ταμπουλέ, Φράουλες και Κατσικίσιο Τυρί

Σαλάτα με Ταμπουλέ, Φράουλες και Κατσικίσιο Τυρί
  •  10΄
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  5΄
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  1
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


Για τη σαλάτα

• 100 γρ. κατσικίσιο τυρί

• 125 γρ. ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι TIPIAK

• 3 φράουλες

• 50 γρ. σπανάκι baby

• 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμυδάκια

• 2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλο φιλέ

• 1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρι

• ¼ από ένα ματσάκι κόλιανδρο

• 5-6 φύλλα δυόσμο

 

Για το ντρέσινγκ

• 3 φράουλες

• 2 κουταλιές της σούπας λευκό μπαλσάμικο ή ξύδι

• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

• 2 κουταλιές  της σούπας νερό

• 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Αλάτι 

 

Εκτέλεση


  1. Στον επεξεργαστή τροφίμων (multi) πολτοποιούμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ.
  2. Ετοιμάζουμε το ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες σε ευρύχωρο μπωλ.
  3. Καβουρδίζουμε το κουκουνάρι και το αμύγδαλο και τα προσθέτουμε τη μισή ποσότητα στο ταμπουλέ.
  4. Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, το δυόσμο και τον κόλιανδρο, τα προσθέτουμε στο ταμπουλέ μαζί τη μισή ποσότητα από το ντρέσινγκ που ετοιμάσαμε και ανακατεύουμε.
  5. Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα να «μαριναριστεί» εντός ή εκτός ψυγείου.
  6. Μεταφέρουμε τη σαλάτα σε πιατέλα σερβιρίσματος και προσθέτουμε τα φύλλα από το σπανάκι, τους ξηρούς καρπούς, τις φράουλες και το κατσικίσιο τυρί, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

 

Tips:

- Το κατσικίσιο τυρί που χρησιμοποίησα ήταν γκερεμέζι.

- Αν δεν μας αρέσει το κατσικίσιο τυρί χρησιμοποιούμε μανούρι, παρμεζάνα ή γραβιέρα.

- Μπορούμε αντί για σπανάκι να χρησιμοποιήσουμε ρόκα.

- Χρησιμοποιούμε όποιους ξηρούς καρπούς μας αρέσουν.

Top