Χριστουγεννιάτικο Ρολό με Σως Γλυκού Τσίλι και Σόγια

Χριστουγεννιάτικο Ρολό με Σως Γλυκού Τσίλι και Σόγια
  •  20
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  180
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  8
    Μερίδες
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


Για τη Γέμιση

  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 100g βούτυρο
  • 1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 200gr κάστανα βρασμένα
  • 100gr σταφίδες μαύρες
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 αχλάδι κομμένο σε κυβάκια
  • 4 κλαδάκια θυμάρι φρέσκο
  • 4 κλαδάκια ρίγανη φρέσκια
  • 100gr παρμεζάνα
  • Αλάτι & Πιπέρι

Εκτέλεση


Για τη μαρινάδα

  1. Σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο, τη Σως Γλυκού Τσίλι για Ντίπινγκ, τη Σως Σόγιας, το σουσάμι, το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα σύρμα για να φτιάξουμε τη μαρινάδα.

Προετοιμασία

  1. Ανοίγουμε πρώτα το κρέας και το κάνουμε όσο πιο πλατύ γίνεται (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να μας «ανοίξει» το χοιρινό έτσι ώστε να είναι κατάλληλο για να το τυλίξουμε σε ρολό).
  2. Τοποθετούμε το κρέας πάνω σε μια λαδόκολα και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρινάδα και από τις 2 πλευρές.
  3. Αφήνουμε το κρέας με τη μαρινάδα να ξεκουραστεί για 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το αχλάδι, το θυμάρι, τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας.
  2. Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και μόλις λιώσει κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε τα κάστανα ψιλοκομμένα, τις σταφίδες και ανακατεύουμε.
  4. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά.

Για το ρολό

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Σε ένα ταψί, τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας και 3 σχοινάκια παράλληλα, με τα οποία θα τυλίξουμε το ρολό.
  3. Τοποθετούμε πάνω στα σχοινάκια το κρέας, αλείφουμε λίγο λάδι με το πινέλο, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και ξεκινάμε να τοποθετούμε τη γέμιση.
  4. Με ένα κουτάλι, παίρνουμε τη γέμιση από το κατσαρολάκι και την απλώνουμε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια του κρέατος.
  5. Προσθέτουμε την παρμεζάνα πάνω από τη γέμιση.
  6. Τυλίγουμε το κρέας γύρω από τη γέμιση και δένουμε τις άκρες από τα σχοινάκια σφιχτά μεταξύ τους.
  7. Με ένα πινέλο, περνάμε μια στρώση από τη μαρινάδα στην έξω πλευρά του ρολού.
  8. Προσθέτουμε λίγη επιπλέον παρμεζάνα από πάνω.
  9. Τυλίγουμε το κρέας μας με λαδόκολλα και αλουμινοχαρτο και το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με σχάρα. Ψήνουμε για 2μιση ώρες.
  10. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για επιπλέον 30’.
  11. Αφήνουμε να ξεκουραστεί 10 λεπτά και σερβίρουμε.

 

Tip! Σερβίρετε σε ένα μπολ τη μοναδική Σως Σπρινγκ Ρολ της Oriental Express, σαν σως για ντίπινγκ. Ταιριάζει εξαιρετικά με το κρέας και απογειώνει τη συνταγή!

Καλή απόλαυση και Χρόνια Πολλά!

Top