Εκτέλεση
Το κοτόπουλο
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια και το ανακατεύουμε με τα υλικά της μαρινάδας.
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε από 1 εως 4 ώρες στο ψυγείο.
- Κατόπιν το ψήνουμε στο φούρνο ή το σωτάρουμε στο τηγάνι ωσότου να πάρει χρώμα.
Για το κους κους
- Σ΄ένα τηγάνι ρίχνουμε μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο ξύσμα λεμονιού και το κους κους, μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 4-5 λεπτά.
- Προσθέτουμε 350ml. καυτό νερό και λίγο αλάτι, μαγειρεύουμε για μέχρι ν΄απορροφήσει το κους κους το νερό και να γίνει σπυρωτό.
- Αποσύρουμε, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το αφήνουμε να κρυώσει 20 λεπτά.
Μέχρι να κρυώσει το κους κους ετοιμάζουμε τη συνοδευτική σάλτσα αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά. Επίσης ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε σε σαλατιέρα, προσθέτουμε λίγο αλάτι, λεμόνι και ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, το κους κους, τις σταφίδες και τη σάλτσα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως ή αφού αφήσουμε τη σαλάτα να κρυώσει στο ψυγείο.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
- Μπορούμε να προσθέσουμε όσα και όποια εποχικά λαχανικά μας αρέσουν.
- Στην κοτοσαλάτα ταιριάζουν και οι ξηροί καρποί.
- Αντί για λάχανο μπορούμε να προσθέσουμε τρυφερό σπανάκι, του ταιριάζει εξίσου καλά.
- Τη μαγιονέζα μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με κρεμ φρες ή γιαούρτι, σε αυτή την περίπτωση είμαστε προσεκτικοί με το λεμόνι ενώ προσθέτουμε περισσότερο ελαιόλαδο.