Συστατικά
Για τη σαλάτα Κινόα - Πληγούρι
• 125 γρ. Quinoa Gourmand Tipiak
• 1 συσκευασία Τόνο σε λάδι (ταιριάζει και ο καπνιστός)
• 1 μέτριο Κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
• 1 Κόκκινη Πιπεριά σε κυβάκια
• 1 Αβοκάντο ώριμο σε κυβάκια
• 1 μικρό Αγγουράκι σε πολύ λεπτά φετάκια
• 4-5 κλωναράκια Μαϊντανό ψιλοκομμένο
• 4-5 κλωναράκια Άνηθο ψιλοκομμένο
• Αλάτι-Πιπέρι
Για τη Σως
• Χυμό και ξύσμα από 1 Λεμόνι
• ½ φλ. Ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι του.
- Ετοιμάζουμε την Quinoa Gourmand σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε την quinoa με όλα τα υλικά εκτός από τον τόνο.
- Αλατίζουμε.
- Προσθέτουμε το λεμόνι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Στο τέλος προσθέτουμε τον τόνο από πάνω για να μην διαλυθεί.
- Τον ραντίζουμε με λίγες σταγόνες λεμόνι και είμαστε έτοιμοι!