Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε την κολοκύθα με λίγο αλάτι μέχρι να ροδίσει καλά, σε δυνατή φωτιά.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
- Σβήνουμε με το κονιάκ, το αφήνουμε να εξατμιστεί και προσθέτουμε την κανέλα, το θυμάρι, το γαρύφαλο, τα κάστανα και τα σύκα.
- Ρίχνουμε την κινόα, ανακατεύουμε πολύ καλά, στο τέλος προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τον άνηθο και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Τρώγεται ωραιότατα και κρύο, την επόμενη μέρα!