Εκτέλεση
- Ετοιμάζουμε την κινόα-πλιγούρι σύμφωνα με τις οδηγίες.
- Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το ινδοκάρυδο μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ετοιμάζουμε το dressing: Πλένουμε και στεγνώνουμε το βασιλικό, τον κόλιανδρο και το δυόσμο και τα ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ, προσθέτουμε όσο σκόρδο θέλουμε, το sweet chilli, το λάδι καρύδας ή το ελαιόλαδο, το λευκό ξύδι και το χυμό από 2 λάιμ.
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, την πιπεριά και τα ραπανάκια σε πολύ λεπτές φέτες ενώ το αβοκάντο και το μάνγκο σε κυβάκια.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, περιχύνουμε με το dressing και αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα με κινόα στο ψυγείο για 1-2 ώρες και τη σερβίρουμε με επιπλέον λάιμ και φύλλα από βασιλικό.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
- Αν δεν μας αρέσει ο κόλιανδρος χρησιμοποιούμε μαϊντανό.
- Μπορούμε να προσθέσουμε ψημένο ή βρασμένο κοτόπουλο.
- Μπορούμε να προσθέσουμε σπόρους και ξηρούς καρπούς όπως παπαρουνόσπορο, σουσάμι ή φυστίκια.