Εκτέλεση
- Η κρέμα κολοκύθας με αχλάδι
- Ψιλοκόβουμε την κολοκύθα και το αχλάδι , βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράζουμε περίπου 45 λεπτά μέχρι να δέσει η κρέμα και να καραμελώσει.
- Στο μπλέντερ πολτοποιούμε την κρέμα και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Το κράμπλ κινόα με πληργούρι
- Σ’ βαθύ τηγάνι βάζουμε την κινόα με πληγούρι να βράσει με 350 ml. νερό, βράζουμε περίπου 15 λεπτά, στραγγίζουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Κατόπιν προσθέτουμε τα φουντούκια τριμμένα, το αλεύρι, το παγωμένο βούτυρο και την ζάχαρη.
- Τρίβουμε το μείγμα με τα χέρια μας μέχρι να πάρουμε ένα ψιχουλιαστό μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 170ο C.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα μεγαλύτερα κομμάτια και τ΄αφήνουμε να κρυώσει καλά.
- Για την κρέμα τυριού
- Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και μόλις σφίξει προσθέτουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια.
- Μοιράζουμε το κράμπλ σε ποτήρια, προσθέτουμε στρώσεις από κρέμα κολοκύθας και κρέμα τυριού, τελειώνουμε με κράμπλ και αφήνουμε το παρφέ στο ψυγείο.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
- Μπορούυμε αντί για τυρί κρέμα να χρησιμοποιήσουμε κρέμα καρύδας, την οποία θα αφρατέψουμε στο μίξερ, επειδή όμως δεν θα έχουμε το τυρί κρέμα στο παρφέ ίσως χρειαστεί να μειώσουμε τη ζάχαρη στην κρέμα κολοκύθας.
- Η κρέμα κολοκύθας μπορεί να γίνει μόνο με μήλα, αχλάδια, μπανάνες, μανγκο ή και γλυκοπατάτες.
- Το μείγμα μπαχαρικών μπορεί να είναι της επιλογής μας, επίσης μπορούμε να αρωματίσουμε με πορτοκάλι.
- Αν δεν θέλουμε να φτιάξουμε το κράμπλ, βράζουμε την κινόα με πληγούρι, μόλις το βράσουμε προσθέτουμε βούτυρο, αρωματίζουμε με ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα και το χρησιμοποιούμε ως βάση.