Το Άμυλο Ταπιόκας (tapioca) ή και Αλεύρι Ταπιόκας όπως το αποκαλούν συνήθως, είναι ένα προϊόν πλούσιο σε υδατάνθρακες, που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.
Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά, τι είναι η ταπιόκα;
Που χρησιμεύει το άμυλο ταπιόκας
Το άμυλο ταπιόκας μοιάζει στην όψη και την υφή με χοντρό αλεύρι, είναι άοσμο και άγευστο. Συνήθως χρησιμοποιείται σαν πυκνωτικός παράγοντας για ζύμες, πίτες, σούπες, κρέμες και ως υποκατάστατο για το αλεύρι.
Είναι ένα χρήσιμο συστατικό στη ζαχαροπλαστική, αφού χαρίζει βελούδινη υφή σε κρέμες, παγωτά και ζύμες. Επίσης, πολλοί τη χρησιμοποιούν σε σούπες ή στον πουρέ για καλύτερο "δεσιμο" και για να πετύχουν βελουτέ υφή.
Τι γεύση έχει η ταπιόκα
Η ταπιόκα δεν έχει άρωμα, αλλά ούτε και γεύση. Πρόκειται για ένα άοσμο και άγευστο υλικό, το οποίο μπορεί να γίνει πολύ χρήσιμο εργαλείο για διάφορες συνταγές.
Από που προέρχεται το άμυλο ταπιόκας
Το άμυλο ή αλεύρι ταπιόκας παρασκευάζεται από τη ρίζα του φυτού κασάβα, το οποίο έχει τις ρίζες του στη Βραζιλία, αλλά σήμερα έχει εξαπλωθεί και καλλιεργείται σε ολόκληρο τον κόσμο.
Πως χρησιμοποιείται η ταπιόκα
Η Ταπιόκα Express της Tipiak ετοιμάζεται σε μόνο 4' και η διαδικασία είναι πολύ απλή.
Οδηγίες: Σε 1L νερό, προσθέστε 1-2 κ.σ. Ταπιόκα για μέτριο δέσιμο ή 3 κ.σ. για πιο πηκτό αποτέλεσμα.
Χρήση: Προσθέστε την Ταπιόκα σε νερό που βράζει και μαγειρέψτε για 4' σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας τακτικά. Το μείγμα είναι έτοιμο μόλις αποκτήσει διάφανο χρώμα.