Σουφλέ Σπανάκι

Σουφλέ Σπανάκι
  •  5
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  20
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  
    Χωρίς γλουτένη

Συστατικά


  • 5 Ρυζογκοφρέτες Crispy King Premium σπασμένες με το χέρι σε πολύ μικρά κομματάκια
  • 500 γρ. φρέσκο Σπανάκι
  • 3 Κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 3 Αβγά
  • 1 και 1/2 ποτήρι Γάλα
  • 1 φλ. κίτρινο, τριμμένο Τυρί
  • 1 κ.σ. Βούτυρο αγελάδος
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση


  1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε το σπανάκι, αλατίζουμε και φέρνουμε δυό βόλτες μέχρι να μαραθεί.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά, το γάλα και το τυρί.
  4. Σε ένα μικρό ταψάκι, στρώνουμε τη ρυζογκοφρέτα και πάνω της απλώνουμε το σπανάκι.
  5. Πάνω απλώνουμε το μείγμα των αβγών, πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον τυρί και μοιράζουμε το βούτυρο σε κυβάκια.
  6. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο, στους 180 βαθμούς, μέχρι να στερεοποιηθεί το σουφλέ και να ροδίσει η επιφάνεια.
Top