Ρυζοκεφτεδάκια με Δυόσμο και Μαϊντανό

Ρυζοκεφτεδάκια με Δυόσμο και Μαϊντανό
  •  40
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  10
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  
    Χωρίς γλουτένη

Συστατικά


  • 6-7 Ρυζογκοφρέτες Crispy King Premium σπασμένες με το χέρι σε πολύ ψιλά κομματάκια
  • 1 Aβγό
  • 1 Κρεμμύδι τριμμένο στο μούλτι
  • 1 σκελίδα Σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2-3 κ.σ. Γάλα
  • ¾ φλ. κίτρινο Τυρί τριμμένο
  • μπόλικο Μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. Ρίγανη ξερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση


  1. Σε ένα μπολ, ζυμώνουμε πολύ καλά όλα τα υλικά, μέχρι να πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Το αφήνουμε να σφίξει μισή ώρα στο ψυγείο.
  3. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι, πλάθουμε μεγαλούτσικα κεφτεδάκια, τα αλευρώνουμε και τα βάζουμε αραιά στο τηγάνι.
  4. Τα γυρίζουμε συνέχεια από όλες τις πλευρές με δυο πιρούνια, μέχρι να χρυσίσουν.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε με λεμόνι, προαιρετικά.

Tip Ελένης:

Οικονομικά και εύκολα κεφτεδάκια, που γίνονται τραγανά, ανάλαφρα και με λιγότερες θερμίδες από τον κλασικό κεφτέ. Ταιριάζουν υπέροχα στο μπουφέ του κάθε πάρτυ.

Αν το μείγμα σας βγει πολύ σφιχτό, προσθέτετε ελάχιστο νερό παραπάνω.

 

Top