Tipiak Κους Κους με Σουτζουκάκια

Tipiak Κους Κους με Σουτζουκάκια
  •  2
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  30
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


Για το Κους Κους:

  • 300 γραμμάρια Κους Κους Tipiak
  • 300 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 25 γραμμάρια βούτυρο Lurpak
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη σάλτσα τομάτας:

  • 500 γραμμάρια τομάτα τριμμένη
  • 400 γραμμάρια τομάτα κονκασέ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 50 γραμμάρια βούτυρο
  • 100 ml γλυκό κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά πελτέ τομάτας

Για τα σουτζουκάκια:

  • 750 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά
  • 25 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1½ κουταλάκι κύμινο
  • 1½ κουταλάκι σουμάκ
  • 1½ κουταλάκι γλυκιά πάπρικα
  • 300 γραμμάρια ψωμί μπαγιάτικο χωρίς την κόρα
  • 150 γραμμάρια κόκκινο κρασί



Εκτέλεση


Μια νέα νόστιμη συνταγή με Κους Κους Tipiak!

 

Για το Κους Κους

  1. Βράζουμε τον ζωμό λαχανικών και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε στο μπολ το Κους Κους Tipiak, το βούτυρο και τον ζωμό και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Όταν το Κους Κους Tipiak απορροφήσει όλο τον ζωμό, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.

Για τη σάλτσα

  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σοτέζα τοποθετούμε 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.
  2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.
  3. Μόλις το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες μαζί με το κονκασέ, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει.

Για τα σουτζουκάκια

  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ψωμί με το κόκκινο κρασί, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το ψωμί και το αφήνουμε να μουλιάσει.
  2. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα υλικά μας, τον μοσχαρίσιο κιμά, το λιωμένο βούτυρο, ψιλοκκομένο σκόρδο και κρεμμύδι, το κύμινο, το σουμάκ, την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  3. Στραγγίζουμε καλά το ψωμί, το προσθέτουμε στο μπολ και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν ίνες.
  4. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 13-15 λεπτά.
  6. Αποσύρουμε από το φούρνο και τα προσθέτουμε στο βαθύ τηγάνι με τη σάλτσα, για να μαγειρευτούν για άλλα 15 λεπτά.

 

Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετώντας πρώτα το Κους Κους Tipiak και από πάνω τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα.

Top