Εκτέλεση
Μια νέα νόστιμη συνταγή με Κους Κους Tipiak!
Για το Κους Κους
- Βράζουμε τον ζωμό λαχανικών και στη συνέχεια αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Προσθέτουμε στο μπολ το Κους Κους Tipiak, το βούτυρο και τον ζωμό και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη. Όταν το Κους Κους Tipiak απορροφήσει όλο τον ζωμό, ανακατεύουμε με ένα πιρούνι για να αφρατέψει.
Για τη σάλτσα
- Σε ένα βαθύ τηγάνι ή σοτέζα τοποθετούμε 50 γρ. βούτυρο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 1-2 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε και σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Μόλις το κρασί εξατμιστεί, προσθέτουμε τις τριμμένες τομάτες μαζί με το κονκασέ, το μπαχάρι, το κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά για να σιγοβράσει.
Για τα σουτζουκάκια
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το ψωμί με το κόκκινο κρασί, συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να σκεπαστεί το ψωμί και το αφήνουμε να μουλιάσει.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ τοποθετούμε τα υλικά μας, τον μοσχαρίσιο κιμά, το λιωμένο βούτυρο, ψιλοκκομένο σκόρδο και κρεμμύδι, το κύμινο, το σουμάκ, την γλυκιά πάπρικα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Στραγγίζουμε καλά το ψωμί, το προσθέτουμε στο μπολ και ζυμώνουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να σχηματιστούν ίνες.
- Πλάθουμε τα σουτζουκάκια και τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C, πάνω κάτω αντιστάσεις, για 13-15 λεπτά.
- Αποσύρουμε από το φούρνο και τα προσθέτουμε στο βαθύ τηγάνι με τη σάλτσα, για να μαγειρευτούν για άλλα 15 λεπτά.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, τοποθετώντας πρώτα το Κους Κους Tipiak και από πάνω τα σουτζουκάκια με τη σάλτσα.