Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε το Ταμπουλέ Tipiak μαζί με το βούτυρο και τον ζεστό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κλείνουμε με μια μεμβράνη μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.
- Κόβουμε τα τοματίνια σε τέταρτα, χοντρά κομμάτια από το σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο και το σκόρδο.
- Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
- Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το σπανάκι, τα τοματίνια, ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.
- Προσθέτουμε στο τηγάνι ξύσμα από μισό λάιμ και κρέμα βασιλικού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το καλαμάρι στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Το γυρνάμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύσμα από λάιμ μαζί με τον χυμό, βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε το Ταμπουλέ Tipiak και τοποθετούμε δίπλα το καλαμάρι και τα λαχανικά.