Ταμπουλέ Tipiak με Ψητό Καλαμάρι και Λαχανικά

Ταμπουλέ Tipiak με Ψητό Καλαμάρι και Λαχανικά
  •  15
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  10
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  2
    Μερίδες
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


Για το ταμπουλέ:

  • 125 γραμμάρια Ταμπουλέ Tipiak
  • 150 γραμμάρια ζωμό λαχανικών
  • 1 κουταλάκι βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

 

Για το καλαμάρι & τα λαχανικά:

  • 1 μεγάλο καλαμάρι καθαρισμένο
  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 400 γραμμάρια σπανάκι καθαρισμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ πράσο μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένο
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές άνηθο ψιλοκομμένο
  • 10 τοματίνια
  • Ξύσμα από 1 λάιμ
  • Χυμό από ½ λάιμ
  • 2 κουταλιές κρέμα βαλσάμικου
  • 100 ml λευκό κρασί

Εκτέλεση


  1. Σε ένα μπολ τοποθετούμε το Ταμπουλέ Tipiak μαζί με το βούτυρο και τον ζεστό ζωμό λαχανικών. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και κλείνουμε με μια μεμβράνη μέχρι να τραβήξει όλα τα υγρά.
  2. Κόβουμε τα τοματίνια σε τέταρτα, χοντρά κομμάτια από το σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το πράσο, τον άνηθο και το σκόρδο.
  3. Τοποθετούμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο.
  4. Σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια μαζί με το πράσο για 2-3 λεπτά, προσθέτουμε το σπανάκι, τα τοματίνια, ψιλοκομμένο άνηθο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σβήνουμε με κρασί.
  5. Προσθέτουμε στο τηγάνι ξύσμα από μισό λάιμ και κρέμα βασιλικού, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  6. Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να ζεσταθεί καλά και προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
  7. Προσθέτουμε το καλαμάρι στο τηγάνι και πασπαλίζουμε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  8. Το γυρνάμε και προσθέτουμε το υπόλοιπο ξύσμα από λάιμ μαζί με τον χυμό, βούτυρο και ανακατεύουμε λίγο πριν αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σερβίρουμε το Ταμπουλέ Tipiak και τοποθετούμε δίπλα το καλαμάρι και τα λαχανικά.

 

Top