Εύκολο Κοτόπουλο Τίκκα Μασάλα

Εύκολο Κοτόπουλο Τίκκα Μασάλα
  •  10
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  20
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  1
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


  • 1 συσκευασία Ινδική Σως Τίκκα Μασάλα Patak's
  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι 
  • 6 ντοματίνια βελανίδι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Χυμό από ½ λεμόνι
  • Αλάτι
  • Ζάχαρη
  • 1 κ.σ κόλιανδρο

Εκτέλεση


Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για νόστιμο Κοτόπουλο Τίκκα Μασάλα!

Η Ινδική Σως Τίκκα Μασάλα Patak's είναι μια πλούσια σάλτσα ντομάτας με νότες από κύμινο και κόλιανδρο που ταιριάζει ιδανικά με κοτόπουλο, αλλά και ζυμαρικά. Έχει αγαπηθεί πολύ ανά τον κόσμο, λόγω της ιδιαίτερης γεύσης και των μοναδικών αρωμάτων της. 

Συνταγή

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε.
  2. Μετά από 2 λεπτά προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
  3. Προσθέτουμε επιπλέον τα ντοματίνια (κομμένα στα 4) και την Ινδική Σως Τίκκα Μασάλα Patak's.
  4. Καλύπτουμε το τηγάνι με ένα καπάκι ή πετσέτα, αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά και ανακατεύουμε 2-3 φορές σε αυτό το διάστημα. 
  5. Συμπληρώνουμε με αλάτι, ζάχαρη και χυμό λεμονιού με βάση τις προτιμήσεις μας.
  6. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ολοκληρώνουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιανδρο, χωρίς να ανακατέψουμε.
  7. Σερβίρουμε!

Tip! Προτείνουμε να συνδυάσετε το Κοτόπουλο Τίκκα Μασάλα με αρωματικό ρύζι Basmati.

Top