Stir-Fry Νουντλς Ρυζιού με Κοτόπουλο και Σως Σόγιας

Stir-Fry Νουντλς Ρυζιού με Κοτόπουλο και Σως Σόγιας
  •  10
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  10
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  1
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


 

Εκτέλεση


Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι η μεγαλύτερη γιορτή της Κίνας και θεωρείται η πιο σημαντική οικογενειακή γιορτή του έτους!

Διαρκεί περίπου 15 ημέρες γεμάτες με εντυπωσιακά events, οικογενειακά τραπέζια με νόστιμα εδέσματα και συνταγές της ασιατικής κουζίνας.

Γιορτάστε μαζί μας την Κινέζικη Πρωτοχρονιά με μια εύκολη συνταγή με Νουντλς Ρυζιού, Κοτόπουλο και Σως Σόγιας!

 

Προετοιμασία Νουντλς Ρυζιού

  1. Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, απομακρύνουμε από την εστία και προσθέτουμε 4 φωλιές Νουντλς Ρυζιού. Τις αφήνουμε να μουλιάσουν για 2-3'.
  2. Ανακατεύουμε, ξεπλένουμε με άφθονο κρύο νερό, στραγγίζουμε τα νουντλς και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σως Stir Fry και Προετοιμασία Υλικών

  • Σε ένα μπολ, προσθέτουμε 6 κ.σ. Σως Σόγιας, 200ml ζωμό λαχανικών, 2 κ.γ. Σουσαμέλαιο, 1/2 κ.γ. πιπέρι και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε τη Σως Stir Fry.
  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές φέτες. Μαρινάρουμε με 2 κ.σ. Σως Σόγιας, 2 κ.γ. Σουσαμέλαιο, 2 κ.σ. Σως Γλυκού Τσίλι και πιπέρι. Αφήνουμε στην άκρη για 15'.

Μαγείρεμα

  1. Ζεσταίνουμε το γουοκ ή ένα βαθύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και 1 κ.γ. Σουσαμέλαιο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να ψηθεί.
  2. Προσθέτουμε την πιπεριά, το καρότο και τα φασόλια και ανακατεύουμε για ακόμη 3-4'.
  3. Προσθέτουμε τα Νουντλς, το κρεμμυδάκι και τη Σως Stir Fry και ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για ακόμη 1'.
  4. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε με επιπλέον κρεμμυδάκι και σουσάμι.

 

Καλή μας Όρεξη & Καλή Κινέζικη Πρωτοχρονιά!

Top