Noodles με Μπρόκολο και Τόνο

Noodles με Μπρόκολο και Τόνο
  •  20
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  15
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  
    Χωρίς λακτόζη
  •  
    Χωρίς γλουτένη
  •  3
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


  • 250 γρ. Νουντλς Ρυζιού Πλατιά Oriental Express
  • 3 σκελίδες Σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 1 κ.γ. φρέσκο Τζίντζερ τριμμένο
  • 2 μικρά ξερά Κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες
  • τα μπουκετάκια από 1 μέτριο Μπρόκολο, ψιλοκομμένα
  • 1 κονσέρβα Τόνος, καλά στραγγισμένος και κομματιασμένος
  • 150 γρ. Ξερή Μυζήθρα
  • 1 κ.σ. Ηλιέλαιο
  • 1 κ.σ. Σουσαμέλαιο Blue Dragon
  • Aλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση


  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190° C στη λειτουργία του αέρα και λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο και το σουσαμέλαιο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το σκόρδο με το τζίντζερ για περίπου μισό λεπτό.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπρόκολο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 1 - 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε 600 ml νερό, αλατοπίπερο και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά, έως ότου αρχίσει να κοχλάζει.
  4. Μουλιάζουμε τα νουντλς σε ζεστό νερό για 3 - 4 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε τα νουντλς στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε για περίπου 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν.
  6. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε ομοιόμορφα. Σκορπίζουμε τον τόνο και το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ζυμαρικά.
  7. Βάζουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου άλλα 2 - 3 λεπτά, για να ροδίσουν στην επιφάνεια.
  8. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε 5 - 10 λεπτά και σερβίρουμε.

 

 

Top