Εκτέλεση
Ο σολομός
- Σ’ένα μπωλ αναμειγνύουμε τα μπαχαρικά. Πολτοποιούμε το σκόρδο και το αναμειγνύουμε με το χυμό του λάιμ και το ελαιόλαδο.
- Αλείφουμε το σολομό και τοποθετούμε σε αλουμινόχαρτο, καλύπτουμε το σολομό με το μείγμα μπαχαρικών και ψήνουμε για 12-15 λεπτά στους 180ο C.
Για τη σαλάτα ταμπουλέ
- Σ΄ένα μπωλ ανακατεύουμε τη σόγια, το ελαιόλαδο, το χυμό του λάιμ και του λεμονιού, προσθέτουμε το τζίντζερ τριμμένο.
- Κόβουμε τα μανιτάρια και το ραπανάκι σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε μπωλ, περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα μαρινάρουμε.
- Βάζουμε σε μια βαθιά σαλατιέρα το ταμπουλέ και περιχύνουμε με το νερό, καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά.
- Κατόπιν τελειώνουμε το ταμπουλέ προσθέτοντας ψιλοκομμένα τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, το σχινόπρασο ή τα πράσινα μέρη από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα μαριναρισμένα μανιτάρια και περιχύνουμε με τη μαρινάδα, ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το ταμπουλέ με τον σολομό και λάιμ.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
- Αν θέλουμε πιο καυτερό αποτέλεσμα χρησιμοποιούμε μπούκοβο.
- Στη σαλάτα ταμπουλέ αντί για μανιτάρια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μπρόκολο ή καρότο.
- Το σολομό τον ψήνουμε σύμφωνα με τα γούστα μας αλλά φροντίζουμε να τον κρατήσουμε ζουμερό.