Σαλάτα Ταμπουλέ με Ρεβύθια

Σαλάτα Ταμπουλέ με Ρεβύθια
  •  10'
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  10'
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  4
    Μερίδες
  •  
    Κατάλληλο για Χορτοφάγους
  •  
    Χωρίς λακτόζη
  •  
    Χωρίς γλουτένη
  •  
    Νηστήσιμα
  •  1
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


• 150 γρ. ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι Tipiak

• 100 γρ. ρεβύθια βρασμένα

• 2 μικρά αγγουράκια

• 10 ντοματίνια

• 1 ξερό κρεμμύδι

• 20 φρέσκα κρεμμυδάκια

• 5-6 φύλλα δυόσμο

• 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό

• Φρέσκο κόλιανδρο 

• 20 ml. Έλαιόλαδο

• ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο

• ¼ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

• 1  κουταλάκι του γλυκού μέλι

• ¼ κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρο 

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Αλάτι

 

Για τη βινεγκρέτ 

• 1 πορτοκάλι

• 1 μικρό λεμόνι

• 1 κουταλιά της σούπας  ξύδι

• 1 καυτερή πιπεριά ή μπούκοβο

• 2-3 φύλλα δυόσμο

• 40 ml. Ελαιόλαδο

• Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

• Αλάτι

Εκτέλεση


  1. Ετοιμάζουμε τα ρεβύθια: Σ’ ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το 1 κουταλιά της σούπας  ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κύμινο, την κανέλα, τους σπόρους του κόλιαντρο σπασμένους, τα ρεβύθια και το μέλι.
  2. Σωτάρουμε για τα ρεβύθια για μερικά λεπτά και τ΄αποσύρουμε.
  3. Ετοιμάζουμε το ταμπουλέ με δυόσμο και λεμόνι σύμφωνα με τις οδηγίες.
  4. Στον επεξεργαστή τροφίμων αναμειγνύουμε τα υλικά του dressing , τεμαχίζουμε τα λαχανικά και ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά.
  5. Μεταφέρουμε τα λαχανικά, τα ρεβύθια και το ταμπουλέ σε μεγάλο μπωλ και ραντίζουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

 

Σημειώσεις για τη συνταγή:

- Αν έχουμε χρόνο αφήνουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για λίγη ώρα. 

- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λαχανικά της επιλογής μας

- Αντί για ρεβύθια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και φασόλια λευκά

 

Top