Εκτέλεση
- Κόβουμε το κοτόπουλο σε μέτρια κομμάτια και το μεταφέρουμε σε μπωλ όπου και το πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά, το ελαιόλαδο και το σκόρδο πολτοποιημένο.
- Αφήνουμε το κοτόπουλο να μαριναριστεί από 30-60 λεπτά.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες, προετοιμάζουμε το κους κους σύμφωνα με τις οδηγίες και προσθέτουμε στο νερό που θα το βράσουμε τον Κρόκο Κοζάνης.
- Σε μεγάλο τηγάνι και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε το κοτόπουλο για περίπου 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τα λαχανικά, τα οποία σωτάρουμε επίσης για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε το ζωμό, τα ξερά φρούτα και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα, περίπου 15 λεπτά.
- Ταυτόχρονα σ΄ένα άλλο τηγάνι καβουρδίζουμε στο βούτυρο το φυστίκι χοντροσπασμένο και το κουκουνάρι.
- Προσθέτουμε το κους κους, ανακατεύουμε και αποσύρουμε.
- Σερβίρουμε το μαροκινό κοτόπουλο σε μεγάλη πιατέλα, βάζοντας γύρω-γύρω το κους κους και στο κέντρο το κοτόπουλο, πασπαλίζουμε με φρέσκο κόλιανδρο ή μαϊντανό.
Σημειώσεις για τη συνταγή:
- Αντί για κοτόπουλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μοσχάρι ή γαλοπούλα
- Τα ξερά φρούτα που ταιριάζουν πολύ είναι τα βερίκοκα, οι χουρμάδες και οι σταφίδες
- Στο κοτόπουλο ταιριάζει πολύ καλά και η σάλτσα χαρίσα, μπορείτε να προσθέσετε αυτή, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού
- Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα λαχανικά και τα μπαχαρικά της επιλογής μας