Κινέζικα Ζώδια: Ποιο είναι το ζώδιό σας;

Κινέζικα Ζώδια: Ποιο είναι το ζώδιό σας;



    Κεφάλαιο: Κινέζικα Ζώδια! Ένα διαφορετικό ζωδιακό σύστημα, στο οποίο τα ζώδια απεικονίζονται με σύμβολα ζώων και το σύστημα είναι σεληνιακό, δηλαδή επηρεάζεται από τις φάσεις της σελήνης.

    Στο Κινέζικο ζωδιακό σύστημα ή αλλιώς στο "Sheng Xiao", τα ζώδια απεικονίζονται με μορφές ζώων και καθορίζονται από τη χρονολογία γέννησης κάθε ανθρώπου. 

    Ποια είναι τα 12 Κινέζικα Ζώδια;

    • Αρουραίος
    • Βουβάλι
    • Τίγρης
    • Λαγός
    • Δράκος
    • Φίδι
    • Άλογο
    • Κατσίκα
    • Πίθηκος
    • Κόκορας
    • Σκύλος
    • Γουρούνι

    Δείτε το παρακάτω σχήμα, για να βρείτε ποιο είναι το δικό σας Κινέζικο Ζώδιο!

     

    Χαρακτηριστικά του Ζωδίου σας

     

    Αρουραίος / Rat

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του αρουραίου αρέσκονται στο να ζουν μια οργανωμένη και τακτοποιημένη ζωή. Εάν λάβετε ένα πολύτιμο δώρο από έναν αρουραίο, σημαίνει πως σας έχει πολύ υψηλά σε εκτίμηση, αφού δεν του αρέσει συνήθως να ανοίγει το πορτοφόλι του για τους άλλους. Οι αρουραίοι δεν αναζητούν έπαινο και αναγνώριση. Είναι πολύ ευαίσθητοι και ξέρουν πότε υπάρχει πρόβλημα και πώς να το αντιμετωπίσουν. Όταν αναλαμβάνουν ρίσκα, τις περισσότερες φορές πετυχαίνουν αυτό που θέλουν.

    Συμβολισμοί

    Οι αρουραίοι κλέβουν φαγητό, το οποίο μπορεί να ερμηνευτεί ως η επιθυμία τους το νοικοκυριό τους να είναι πάντα πλούσιο σε αγαθά. Λόγω του γρήγορου ρυθμού αναπαραγωγής τους, πολλοί προσεύχονται στους αρουραίους για παιδιά.

    Ταιριάζει με: Βουβάλι, Πίθηκος, Δράκος

    Δεν ταιριάζει με: Άλογο

    Βουβάλι / Ox

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος βοδιού είναι σκληροί εργαζόμενοι και έχουν δυνατή την αίσθηση της ευθύνης. Ακόμα κι αν αντιμετωπίσουν δυσκολίες κατά τη διάρκεια της εργασίας, θα επιμείνουν στο στόχο τους. Δεν είναι πολύ ρομαντικοί, αλλά είναι υπομονετικοί και δεν θα προχωρήσουν σε μια σχέση με κάποιον που δεν τους αρέσει. Συνήθως είναι ήσυχοι και εσωστρεφείς, τόσο που είναι δύσκολο για κάποιον να καταλάβει τα συναισθήματά τους. Όταν χάνουν την ψυχραιμία τους, μπορούν να έχουν πολύ έντονες αντιδράσεις, πάντα όμως στο τέλος ακούν τη φωνή της λογικής μέσα τους.

    Συμβολισμοί

    Το σύμβολο του βουβαλιού συμβολίζει την έναρξη ενός έτους με σκληρή δουλειά, αλλά καλή συγκομιδή και επίτευξη στόχων.

    Ταιριάζει με: Φίδι, Κόκορας

    Δεν ταιριάζει με: Κατσίκα

    Τίγρης / Tiger

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος της τίγρης είναι ανεξάρτητοι και έχουν υψηλή αυτοεκτίμηση. Απολαμβάνουν να είναι ηγέτες και προστάτες άλλων ανθρώπων. Αγαπούν τη δικαιοσύνη και δεν υποχωρούν ποτέ σε ένα απλό επιχείρημα. Η αμέλεια είναι η μεγαλύτερη αδυναμία τους, προκαλώντας πολλές φορές απογοήτευση, αλλά στην πραγματικότητα πάντα βρίσκουν έναν τρόπο να πετυχαίνουν και να αντιστέκονται.

    Συμβολισμοί

    Οι τίγρεις είναι οι βασιλιάδες όλων των θηρίων. Οι άνθρωποι πιστεύουν ότι είναι οι φύλακες των παιδιών. Στο παρελθόν, τα βρέφη πλένονταν με βραστό νερό με οστά τίγρης, για την πρόληψη των ασθενειών, ενώ τα παιδιά φορούν καπέλα και παπούτσια με το σύμβολο της τίγρης για να τους προστατεύει.

    Ταιριάζει με: Άλογο, Σκύλος

    Δεν ταιριάζει με: Πίθηκος

    Λαγός / Rabbit

    Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο έτος του λαγού είναι ήσυχοι και ευγενικοί. Είναι υπομονετικοί, έξυπνοι και κομψοί. Το αίσθημα ευθύνης και η προσοχή στη λεπτομέρεια, φέρνουν πολλές επιτυχίες στην επαγγελματική τους καριέρα. Λαμβάνουν την αγάπη πολύ σοβαρά και είναι επιλεκτικοί με τους συντρόφους τους. Αν βρουν το άτομο που θα περάσουν μαζί τη ζωή τους, θα το αγαπήσουν μέχρι το τέλος του κόσμου και πίσω.

    Συμβολισμοί

    Το κουνέλι αντιπροσωπεύει το φεγγάρι. Αντί για τον άνθρωπο στο φεγγάρι, οι αρχαίοι Κινέζοι πίστευαν ότι υπήρχε ένας λαγός στο φεγγάρι.

    Ταιριάζει με: Σκύλος, Χοίρος, Κατσίκα

    Δεν ταιριάζει με: Κόκορας

    Δράκος / Dragon

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του Δράκου, είναι περιπετειώδεις και ρομαντικοί. Η προσωπικότητά τους είναι μυστηριώδης, ενώ είναι αδιάφοροι για πράγματα που ανησυχεί ο μέσος άνθρωπος. Αν αποφασίσουν να κάνουν κάτι, είναι φιλόδοξοι και δυνατοί.

    Συμβολισμοί

    Οι δράκοι είναι το πιο σεβαστό πλάσμα στην κινεζική κουλτούρα και χρησιμοποιούνται για την εκπροσώπηση των δικαιωμάτων. Οι αυτοκράτορες θεωρούνταν συχνά ως μετενσάρκωση του δράκου. Σε συνδυασμό με τον φοίνικα, συμβολίζουν έναν ευτυχισμένο γάμο και αρμονία μεταξύ του Γιν και του Γιανγκ.

    Ταιριάζει με: Κόκορας, Πίθηκος, Αρουραίος

    Δεν ταιριάζει με: Σκύλος

    Φίδι / Snake

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του φιδιού είναι ιδεαλιστές. Εξωτερικά, μπορεί να φαίνονται ψυχροί, αλλά, βαθιά μέσα τους, είναι ζεστοί και ενθουσιώδεις άνθρωποι. Έχουν πολύ έντονη την επιθυμία της αποκλειστικής ιδιοκτησίας, ενώ τους ενοχλεί αν δεν μπορούν να καταλάβουν πλήρως κάποιον. Ο χειρότερος εχθρός του φιδιού είναι η νωθρότητα και η τεμπελιά, γιατί εκείνο είναι προσηλωμένο και αποφασισμένο να πετύχει κάθε του στόχο.

    Συμβολισμοί

    Τα φίδια συνήθως είναι σύμβολα της μαγείας. Ωστόσο, ο Nǚ Wā, ο δημιουργός του κόσμου στην κινεζική μυθολογία, είχε το κεφάλι ενός ανθρώπου και ένα σώμα φιδιού.

    Ταιριάζει με: Πίθηκος, Αρουραίο, Βουβάλι

    Δεν ταιριάζει με: Χοίρος

    Άλογο / Horse

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του αλόγου δεν παραδίδουν εύκολα τα όπλα. Είναι πάντα θετικοί και γεμάτοι ενέργεια, ωθώντας τους υπόλοιπους ανθρώπους προς τα εμπρός. Η μεγαλύτερη επιθυμία τους είναι να έχουν την ελευθερία να κάνουν ό,τι τους αρέσει και να μπορούν να εκφραστούν. Ωστόσο, έχουν ένα μικρό ελάττωμα: δεν μπορούν να κρατήσουν εύκολα κάποιο μυστικό. Τέλος, χάνουν γρήγορα το ενδιαφέρον τους αν κάτι δεν τους εξιτάρει.

    Συμβολισμοί

    Τα άλογα είναι ζωτικής σημασίας στη μεταφορά και τον πόλεμο, ενώ αντιπροσωπεύουν την ταχύτητα και την ελευθερία. Πολλές βόρειες εθνικότητες, όπως οι Μογγόλοι, λατρεύουν και τιμούν το άλογο.

    Ταιριάζει με: Κατσίκα, Τίγρης, Σκύλος

    Δεν ταιριάζει με: Αρουραίος

    Κατσίκα / Sheep

    Οι άνθρωποι που γεννιούνται το έτος της κατσίκας έχουν καθαρή κι ευγενική καρδιά. Θα προτιμούσαν να υποφέρουν σιωπηλά, παρά να διαφωνούν και να καταστρέφουν τη διάθεση κάποιου άλλου. Ωστόσο, ακόμη και σε σιωπή, εξακολουθούν να διατηρούν τη γνώμη τους. Θα κάνουν ό,τι μπορούν για να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, είναι σε θέση να πείσουν υπομονετικά και ευγενικά τους άλλους για κάτι που είναι προς όφελός τους.

    Συμβολισμοί

    Κατά την Κινέζικη μυθολογία, η κατσίκα ήταν ο βοηθός του θεού της δικαιοσύνης. Σήμερα συμβολίζει την ευσέβεια.

    Ταιριάζει με: Άλογο, Χοίρος, Κουνέλι

    Δεν ταιριάζει με: Βουβάλι

    Πίθηκος / Monkey

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του Πιθήκου, βάζουν όλη τους την καρδιά σε ό,τι κάνουν, αρκεί να είναι κάτι που τους ενδιαφέρει πραγματικά. Ζουν μια ζωή γεμάτη ενέργεια και περιέργεια να γνωρίσουν τον κόσμο. Εκτιμούν και σέβονται τις σχέσεις.

    Συμβολισμοί

    Ο πίθηκος είναι συνδυασμένος ως πρόγονος των ανθρώπων. Επίσης, στους πιθήκους αρέσει να τρώνε ροδάκινα, τα οποία είναι φρούτα που συμβολίζουν τη μακροζωία και, με την πάροδο του χρόνου, οι πίθηκοι συσχετίστηκαν με τη μεγάλη διάρκεια ζωής.

    Ταιριάζουν με: Φίδι, Αρουραίο, Δράκο

    Δεν ταιριάζουν με: Τίγρη

    Κόκορας / Rooster

    Οι άνθρωποι που γεννιούνται στο έτος του κόκορα μπορούν να αισθανθούν τι σκέφτεται ή αισθάνεται κάποιο άλλο άτομο. Έχουν γρήγορες αντιδράσεις και υψηλό δείκτη συναισθηματικής νοημοσύνης. Μπορούν να γίνουν υπέροχοι φίλοι, αν και μερικοί είναι πονηροί. Οι κόκορες είναι δημιουργικοί και ταλαντούχοι στις τέχνες, αν και λίγοι κάνουν καριέρα στον τομέα αυτό. Προγραμματίζουν τα πάντα προσεκτικά και βλέπουν μπροστά.

    Συμβολισμοί

    Σύμφωνα με τους θρύλους, τα κοκόρια είναι σε θέση να προστατεύουν από τα κακά πνεύματα.

    Ταιριάζει με: Δράκος, Φίδι, Βουβάλι

    Δεν ταιριάζει με: Κουνέλι

    Σκύλος / Dog

    Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν το έτος του σκύλου είναι συντηρητικοί και δίκαιοι. Λόγω της αφοσίωσης και της πίστης τους, οι σκύλοι εκτιμώνται στο χώρο εργασίας, αφού σπάνια παραβιάζουν τους κανόνες και ξεπερνούν τα όρια. Αυτό συμβαίνει μόνο στην περίπτωση που πρέπει να το κάνουν για κάποιον που κατέχει σημαντική θέση στη ζωή τους. Επιθυμούν να ζουν μια ήσυχη ζωή με την οικογένειά τους.

    τους.

    Συμβολισμοί

    Στη δυναστεία των Τσιν και Χαν, το σκυλί λατρευόταν από τους ανθρώπους. Στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, είναι ακόμη δημοφιλές να ονομάζουν τους σκύλους Wàng Cái, που σημαίνει ευημερία και πλούτη.

    Ταιριάζει με: Κουνέλι, Τίγρης, Άλογο

    Δεν ταιριάζει με: Δράκος

    Χοίρος / Pig

    Οι άνθρωποι που γεννιούνται το έτος του χοίρου σκέφτονται λογικά και είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν κάθε πρόβλημα. Η επικοινωνία και η εξωστρέφεια δεν είναι το δυνατό τους χαρακτηριστικό, είναι όμως πολύ ικανοί να φροντίσουν μια οικογένεια. Οι χοίροι χάνουν την ψυχραιμία τους εύκολα.

    Συμβολισμοί

    Οι χοίροι είναι το σύμβολο του πλούτου. Τα παχουλά τους πρόσωπα και τα μεγάλα αυτιά είναι σημάδια τύχης.

    Ταιριάζει με: Τίγρης, Κουνέλι, Κατσίκα

    Δεν ταιριάζει με: Φίδι

     

     Μάθετε ακόμη περισσότερα για την Κινέζικη Πρωτοχρονιά του 2021! Διαβάστε τι σημαίνει η Χρονιά του Βουβαλιού και τα 10+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για τη μεγαλύτερη γιορτή της Κίνας!

     

    Top