Τι είναι η Έθνικ Κουζίνα; Τρόποι μύησης

Τι είναι η Έθνικ Κουζίνα; Τρόποι μύησης



    Τι είναι η Έθνικ Κουζίνα;

    Η Έθνικ Κουζίνα αφορά στην παραδοσιακή εθνική κουζίνα μιας χώρας και ουσιαστικά «περιγράφει» τις τοπικές αυθεντικές σπεσιαλιτέ. Βέβαια όταν μας προτείνουν να φάμε έξω σε κάποιο Έθνικ εστιατόριο αυτό μας παραπέμπει σε εξωτικές, μακρινές γεύσεις, όπως της Ασίας, της Νότιας Αμερικής, ή της Αφρικής και αυτό γιατί οι Κουζίνες χωρών που βρίσκονται στον Δυτικό κόσμο, όπως η Ιταλική και η Γαλλική εκτός του ότι έχουν ομοιότητες μεταξύ τους, τις έχουμε υιοθετήσει εδώ και χρόνια.

    Μύηση σε Έθνικ Κουζίνα

    Για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε και μετά να μυηθούμε σε κάποιο είδος Έθνικ Κουζίνας είτε είμαστε οι λάτρεις είτε είμαστε η/ο μάγειρας θα πρέπει να έχουμε γευτεί μια ή παραπάνω φορές συγκεκριμένα πιάτα, είτε στη χώρα όπου προέρχονται στην οποία έχουμε ήδη ταξιδέψει, είτε σε ανάλογα εστιατόρια όπου τα συγκεκριμένα πιάτα είναι μαγειρεμένα από έμπειρους σεφ. Αν έχουμε γοητευτεί από αυτές τις ιδιαίτερες γεύσεις και τελικά γίνουμε φαν του συγκεκριμένου είδους Κουζίνας, πολύ πιθανό να θελήσουμε να τις υιοθετήσουμε και στην καθημερινότητά μας ή ακόμα και να ασχοληθούμε με το συγκεκριμένο είδος ως χόμπι!

    Για αρχάριους

    Το διαδίκτυο είναι ένας «παράδεισος» για να βρούμε αυθεντικές συνταγές της εκάστοτε Κουζίνας, όμως για να μαγειρευτούν σωστά τα ανάλογα πιάτα καλό είναι να προμηθευτούμε με τις κατάλληλες πρώτες ύλες. Αυτό που ουσιαστικά απαιτείται, είναι να βρούμε τα αυθεντικά υλικά καθώς και τα σκεύη που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή των εδεσμάτων που επιλέξαμε.

    Μια βόλτα σε Έθνικ καταστήματα ή μπακάλικα μπορεί να είναι άκρως κατατοπιστική με αποτέλεσμα να μπορέσουμε να προμηθευτούμε με τα σωστά υλικά. Σε ένα είδος Κουζίνας, καλό είναι να ακολουθείται η συνταγή κατά γράμμα γιατί διαφορετικά το αποτέλεσμα δεν θα είναι και τόσο ικανοποιητικό. Για παράδειγμα για να γίνει το σούσι σωστά, χρειάζεται να χρησιμοποιηθεί ένα συγκεκριμένο είδος ρυζιού, αλλιώς δεν θα έχουμε την γεύση που θέλουμε.

    Αν θέλουμε να ασχοληθούμε σε μεγαλύτερο βαθμό με ένα είδος Κουζίνας, θα πρέπει να έχουμε στα υπόψιν πως συχνά διοργανώνονται events Έθνικ Κουζίνας σε κάποια κεντρικά ξενοδοχεία που η ποικιλία των εδεσμάτων μας δίνει την δυνατότητα να γευτούμε και να υιοθετήσουμε αν επιθυμούμε της διατροφικές συνήθειες της Κουζίνας μιας συγκεκριμένης χώρας!

    Αν όλη αυτή η διαδικασία φαντάζει δύσκολη μπορούμε να αγοράσουμε μια συσκευασία που ν περιέχει όλα τα υλικά, και απλά να το παρασκευάσουμε ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας. Φυσικά η επιλογή της αγοράς έτοιμου κατεψυγμένου Έθνικ φαγητού αποτελεί το πιο εύκολο βήμα και την πιο γρήγορη λύση αν τελικά επιθυμούμε διακαώς να φάμε το αγαπημένο μας Έθνικ φαγητό ή να δοκιμάσουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθίζουμε να τρώμε στην καθημερινότητά μας.

    Συμπληρωματικά, για να το απολαύσουμε καλύτερα μπορούμε να δημιουργήσουμε την κατάλληλη ατμόσφαιρα ανάλογα με την κουλτούρα του εκάστοτε είδους Κουζίνας επιλέγοντας και την ανάλογη μουσική υπόκρουση.

    Για προχωρημένους

    Για τους πιο "σκληροπυρηνικούς" φαν, υπάρχει η δυνατότητα να ταξιδέψουν στη συγκεκριμένη χώρα για να απολαύσουν από κοντά την πλειάδα των γαστριμαργικών εκπλήξεων που επιφυλάσσει η εκάστοτε χώρα καθώς και να ακολουθήσουν μαθήματα μαγειρικής του συγκεκριμένου είδους. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα, τα ταξίδια αυτά, αποτελούν μορφή θεματικού τουρισμού και είναι ευρέως διαδεδομένα.

    Όπως βλέπουμε, η μύηση και η ενασχόληση με ένα συγκεκριμένο είδος Έθνικ Κουζίνας, πραγματοποιείται με πολύ πιο εύκολο τρόπο από ότι στο παρελθόν. Η παγκοσμιοποίηση του εμπορίου δίνει πλέον την δυνατότητα να έχουμε πρόσβαση σε αυθεντικές ύλες ενώ οι αποστάσεις έχουν εκμηδενιστεί. Επιπλέον μέσω του Ίντερνετ έχουμε πρόσβαση στο know-how για πολλά θέματα σε διάφορα επίπεδα.

    Αν λοιπόν είστε λάτρης ενός συγκεκριμένου είδους Έθνικ Κουζίνας και σας αρέσουν οι γεύσεις του, εκτός από το να το απολαμβάνετε μπορείτε και να το φτιάχνετε με επιτυχία, αρκεί βέβαια να…..ασχοληθείτε!

    Top