Νούντλς αυγού ή νούντλς ρυζιού; Ιδού η απορία!

Νούντλς αυγού ή νούντλς ρυζιού; Ιδού η απορία!



    Τα νούντλς υπάρχουν εδώ και τουλάχιστον 6.000 χρόνια και ο λόγος που παραμένουν τόσο πολύ καιρό είναι γιατί είναι απλά φανταστικά!

    Τα νούντλς είναι ένα απίστευτα ευπροσάρμοστο τρόφιμο όπως όλα τα μακαρόνια. Συνδυάζονται με σχεδόν όλων των τύπων τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά, με όλων των τύπων τις σάλτσες (γλυκόξινες, τεριγιάκι, γλυκού τσίλι, χόι σιν) και μπορούν να ‘στολιστούν’ με πολλών ειδών μπαχαρικά κάτι που αρέσει πολύ στους δημιουργούς τους, στους Κινέζους.

    Με τόσους πολλούς διαφορετικούς τύπους noodles που υπάρχουν, μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να γνωρίζουμε ποιόν θα επιλέξουμε όταν μαγειρεύουμε στο σπίτι. Σε αυτό το άρθρο θα αναλύσουμε δύο από τους πιο συνήθεις τύπους νούντλς στο κινέζικο σπιτικό φαγητό: νούντλς αυγών και νούντλς από ρύζι.

    Νούντλς με αυγό

    Φτιάχνονται με αλεύρι σίτου και ποικίλες ποσότητες αυγών. Τα νούντλς αυγών αποτελούν τη συνηθέστερη ποικιλία σε συμβατικά δυτικά σουπερμάρκετ. Στην Ελλάδα βρίσκουμε τα υπέροχα προϊόντα Oriental Express σε συσκευασία οχτώ τεμαχίων (καθαρό βάρος 300 γρ.) τα οποία είναι έτοιμα μετά από βράσιμο σε τρία μόλις λεπτά! Έτσι πολύ εύκολα και γρήγορα μπορούμε να απολαύσουμε μια αυθεντική ασιατική συνταγή ή μια λαχταριστή μακαρονάδα με την αγαπημένη μας σάλτσα.

    Τα noodles αυγών είναι ιδιαίτερα καλά για stir fry επειδή είναι ανθεκτικά στη θερμότητα του wok.

    Νούντλς ρυζιού

    Τα noodles ρυζιού συνήθως κατασκευάζονται εξ ολοκλήρου από αλεύρι ρυζιού και νερό, αλλά μερικές φορές προστίθεται και άμυλο καλαμποκιού για να βελτιωθεί η διαφάνεια και η ικανοποιητικά κομψή υφή των ζυμαρικών. Τα καλά νέα εδώ είναι ότι όλα αυτά τα συστατικά είναι χωρίς γλουτένη. Τα noodles ρυζιού, έρχονται σε ποικίλα πλάτη, λεπτά και πλατιά. Μπορείτε να βρείτε τα Oriental Express noodles ρυζιού stir fry σε συσκευασία των 225g και τα πλατιά noodles ρυζιού σε συσκευασία 225g.

    Top