Σούσι: Deep Fried Kappa Maki με Μαγιονέζα Sriracha και Σάλτσα Βασιλικού

Σούσι: Deep Fried Kappa Maki με Μαγιονέζα Sriracha και Σάλτσα Βασιλικού
  •  10
    Χρόνος προετοιμασίας
  •  20
    Χρόνος εκτέλεσης
  •  6
    Μερίδες
  •  
    Κατάλληλο για Χορτοφάγους
  •  2
    Βαθμός Δυσκολίας

Συστατικά


Για το Kappa Maki

Για το πανάρισμα

  • Αλεύρι
  • 2 αυγά
  • Πάνκο

Για τη Σάλτσα Βασιλικού

  • 100 γρ. βασιλικού
  • 300 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 Λάιμ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι σε μύλο
  • 3 αυγά

Για τη Μαγιονέζα Sriracha

Εκτέλεση


Για το Kappa Maki:

  1. Βράζουμε το Ιαπωνικό Ρύζι για Σούσι Blue Dragon σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και στη συνέχεια μεταφέρουμε σε ένα βαθύ σκεύος για να κρυώσει ελαφρώς.
  2. Ανακατεύουμε το Ξύδι Ρυζιού Ιαπωνικό Blue Dragon με τη ζάχαρη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  3. Ανακατεύοντας με κοφτές κινήσεις, ρίχνουμε σταδιακά Dressing Ξυδιού στο  Ρύζι και το φυσάμε για να κρυώσει.
  4. Τοποθετούμε στην ψάθα μπαμπού ένα φύλλο Ιαπωνικό Σούσι Νόρι Blue Dragon και απλώνουμε 80 γρ. ρύζι κατά μήκος του φύλλου, αφήνοντας περίπου 0,5 εκ. απόσταση από την μεριά που βρίσκεται μακριά μας.
  5. Κόβουμε το αγγούρι σε μακρόστενες λωρίδες χωρίς τη φλούδα και τα σπόρια και τις τοποθετούμε κατά μήκος πάνω στο ρύζι.
  6. Κόβουμε το αβοκάντο σε μακρόστενες λωρίδες χωρίς τη φλούδα και τις τοποθετούμε κατά μήκος πάνω στο ρύζι.
  7. Βάζουμε στην ελεύθερη μεριά λίγο Ξύδι Ρυζιού με το δάχτυλό μας. 
  8. Τυλίγουμε με την ψάθα μπαμπού και πανάρουμε το Kappa Maki με το αλεύρι, τα αυγά και το πάνκο.
  9. Τηγανίζουμε σε φριτέζα μέχρι να χρυσαφίσει και στη συνέχεια αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.

Για τη Σάλτσα Βασιλικού:

  1. Τοποθετούμε τον βασιλικό σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια στεγνώνουμε πολύ καλά.
  2. Βάζουμε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ το ηλιέλαιο, τον βασιλικό και πιπέρι και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει για να φτιάξουμε το λάδι βασιλικού και στη συνέχεια αφαιρούμε το μείγμα.
  3. Καθαρίζουμε το μούλτι ή το μπλέντερ με ένα χαρτί και χτυπάμε 1 αυγό και 2 κρόκους, προσθέτοντας αργά το λάδι βασιλικού και στη συνέχεια λίγο αλάτι και μισό λάιμ.
  4. Βάζουμε το μείγμα σε ένα γυάλινο μπολ και το παγώνουμε με νερό και πάγο.

Για τη Μαγιονέζα Sriracha:

  1. Χτυπάμε με ένα μπίμερ ή μίξερ τη Σως Sriracha Τσίλι Oriental Express, τη μουστάρδα ντιζόν, 1 αυγό, 2 κρόκους, το λάιμ και ρίχνουμε αργά το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει.
  2. Προσθέτουμε αλάτι.

 Σερβίρισμα:

  1. Με το πίλερ αφαιρούμε φλούδες από το σέλερι και τις πετάμε σε νερό με πάγο. Ξεχωρίζουμε τις φύτρες σε ένα ταψάκι.
  2. Κόβουμε το Kappa Maki σε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε στο πιάτο.
  3. Πάνω στα κομμάτια Kappa Maki τοποθετούμε τις φλούδες σέλερι, τις φύτρες και μια σταγόνα Σάλτσας Βασιλικού.
  4. Δίπλα ή σε ξεχωριστό μπολάκι σερβίρουμε τη Μαγιονέζα Sriracha, μαζί με τη Σάλτσα Βασιλικού.
Top