Το τόφου είναι ιδιαίτερα αγαπητό στις ασιατικές χώρες και χρησιμοποιείται σε μια ευρεία γκάμα φαγητών. Είναι ιδανικό για σαλάτες, σούπες, stir-fry και πολλά ακόμη.
Πρόκειται για ένα εναλλακτικό είδος τυριού που φτιάχνεται από σόγια και αποτελεί τη βάση της ασιατικής κουζίνας. Παρά το γεγονός ότι παρασκευάζεται όπως το τυρί, η γεύση του δεν θυμίζει τυροκομικό προϊόν, αντιθέτως έχει απαλή, ουδέτερη γεύση και αρωματίζεται από τα υλικά με τα οποία μαγειρεύεται μαζί. Είναι ιδιαίτερα δημοφιλές για τη διατροφική του αξία, τις ελάχιστες θερμίδες και τα χαμηλά λιπαρά.
Το τόφου είναι ιδανικό για Χορτοφάγους και Vegans, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και κατάλληλο για περιόδους νηστείας και δίαιτας.